Dacă obișnuiești să adaugi unt în aproape orice fel de mâncare, ei bine, trebuie să știi că există un înlocuitor mult mai sănătos. Iată despre ce e vorba.
Bolile de inimă reprezintă o cauză principală de deces la nivel global, motiv pentru care experții cercetează în continuare cum să prevenim și să reducem impactul acestora asupra vieții noastre.
De asemenea, bolile cardiovasculare au la bază mulți factori, iar printre ei se află geneticul, dar și stilul de viață.
Factorii de risc sunt hipertensiune, colesterolul crescut, diabetul, kilogramele în plus, fumatul și desigur, consumul de alcool în exces.
Astfel, printre obiceiurile tale ar trebui să introduci modalitatea în care gătești.
Deci, cel mai ideal ar fi să înlocuiești untul cu uleiul de măsline.
Înlocuind grăsimile nesănătoase cu uleiul de măsline poți îmbunătăți semnificativ sănătatea inimii și poți contribui, astfel, la reducerea riscului de apariție a bolilor cardiovasculare.
Cercetătorii au concluzionat că înlocuind alimente precum margarina, untul, maioneza sau produsele lactate cu uleiul de măsile, contribuie la reducerea riscului de apariție a acestor boli.
Potrivit unui studiu publicat în Journal of the American College of Cardiology, la care au luat parte peste 60.000 de femei și 30.000 de bărbați, consumul de ulei de măsline a fost asociat scăderii riscului de boală coronariană și boli cardiovasculare.
Practic, o linguriță de unt are aproximativ 7 grame de grăsimi saturate, în timp ce o linguriță de ulei de măsline are doar 2 grame.
Potrivit unui alt studiu, o altă caracteristică a uleiului de măsline vizavi de sănătatea inimii este dată de proprietățile antioxidante și antiinflamatorii, conform CSID.